PUUSEPÄNOSAAMISTA KOLMANNESSA POLVESSA – VIILUPINNAN PARHAAKSI

Hollolan Viilu ja Laminaatti Oy on vuonna 1994 perustettu perheyritys, jota johtaa alusta lähtien mukana ollut Janne Kuokkanen - yrittäjä jo verenperintönä. HVL:n taustalla on vahvaa puusepänosaamista ja perinteitä jo kolmessa polvessa, kun sekä Janne että hänen isänsä ja isoisänsä olivat puuseppiä.

Yhtiön tuotantotilat sijaitsevat Päijät-Hämeessä Hollolassa kahdessa kiinteistössä. Tiiriskankaankujalla on konttori sekä viilutehdas ja Tiiriskankaantiellä on levytehdas. Yrityksessä työskentelee yhteensä 16 henkilöä.

Hollolan Viilu ja Laminaatti toimii pääasiassa Suomen markkinoilla, mutta vientiä ja yhteistyöprojekteja on ollut myös mm. Virossa ja Norjassa. Lisäksi yhtiön viilupintoja on nähtävissä asiakkaiden tuotteissa ympäri maailman.

Hollolan Viilu ja Laminaatti Oy on Vuoden puuteollisuusyritys 2018. Palkinto myönnettiin asiakaslähtöisestä liiketoimintakonseptista ja erikoistumisesta viilujen ja laminaattien jalostajaksi. Palkinnon myöntää Puuteollisuusyrittäjät ry.

Jotta voidaan tehdä korkeaa laatua ja ylläpitää hyvä toimitusvarmuus, tarvitaan osaavan henkilökunnan lisäksi toimivat tuotantolaitteet. 2017-2019 toteutimme hankkeen, jolla nostimme levytehtaan tuotantolinjaston automaatioastetta oleellisesti. Hankkeeseen kuului alapuolisen hionnan mahdollistava hiomakone, puruimuri, levyn runkojen viimeistelylaite sekä uusien laitteiden vaatimat kuljetin- ja nostolaitteet. Suurena apuna hankkeen toteutuksessa oli Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014-2020 myöntämä yrityksen investointituki.

 tukibanneri.jpg

 

 Vuonna 2019 investoimme cnc-jyrsimeen ja sen vaatimaan purunpoistoon. Uusi yksikkö asennettiin osaksi automaattista pinnoituslinjaa. Hankkeen myötä automaatioaste ja tehokkuus nousi oleellisesti. Nyt vaneerauspuristin, cnc-jyrsin ja hiomakoneet muodostavat yhtenäisen tuotantolinjan.

Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) myönsi hankkeelle yrityksen kehittämisavustusta. Tuki myönnettiin EU-ohjelmasta Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 - Suomen rakennerahasto-ohjelma.

VipuvoimaaEU.jpg

LUOTETTAVAT YHTEISTYÖKUMPPANIT

 

Edustamme italialaista korkeapainelaminaattien valmistajaa Arpa Industrialea. Arpa tunnetaan Arpa For You nopean toimituksen mallistosta, Athlon-umpilaminaateista sekä mullistavasta FENIX NTM supermatasta nanopinnasta. FENIX NTM:n kehitystiimille myönnettiin Compasso d’Oro vuonna 2016.

Teknisiä viiluja tarjoamme kotimaiselta CWP Coloured Wood Products Oy:ltä, jonka ainoa jälleenmyyjä HVL on Suomessa. CWP-viilut voi tilata vakiomitassa n. 2600 x 500 tai saumattuna tarvittaviin mittoihin.

Forbo Furniture Linoleum on ympäristöystävällinen ja joustava pinnoitusmateriaali. Forbo Furniture Linoleumille on myönnetty mm. Red Dot design, Good Industrial ja Interzum -palkinnot.

Hyvä sijainti ja joustava yhteistyö lähellä sijaitsevan Koskisen Oy:n kanssa varmistaa nopeat lastulevy- ja vanerihankinnat.

arpa_logo_invert.png fenix ntm registered logo supermatta nanopinta1.png cwp.png koskisen_logo.png

KONSULTOINTIA JA MARKKINOINTITUKEA

 

HVL tarjoaa asiakkailleen konsultointipalvelua, jossa korostuu yhtiön osaavien työntekijöiden vaativan materiaalin ymmärrys ja kokemus sen käsittelystä. Markkinointitukea annamme näytemateriaalien sekä mallipalojen ja referenssikuvien muodossa.

YHTEISTYÖSSÄ ARKKITEHTIEN KANSSA

HVL:ssa puhutaan suunnittelijoiden kanssa samaa kieltä, huomioidaan heidän näkemyksensä ja yhdistetään ne oikeisiin viiluratkaisuihin. Räätälöinnin ja konsultoinnin avulla suunnittelijat voivat valita juuri oikean tuotteen kuhunkin suunnitelmaan ja muodostaa tuotteista yhtenäisen kokonaisuuden. Suunnittelupalvelussa HVL onkin jo onnistunut erinomaisesti, ja suunnittelijoiden kanssa työskentelyä kehitetään jatkuvasti.

räätälöityä, osaavaa ja joustavaa palvelua

HVL tarjoaa asiakkailleen henkilökohtaista ja osaavaa palvelua, jonka tavoitteena on löytää asiakkaalle juuri sopiva tuote HVL:n laadukkaasta ja laajasta tuotevalikoimasta. Tuotteet toimitetaan asiakkaalle aina räätälöitynä toiveiden mukaisessa valmiusasteessa. HVL toimii nopeasti tarjouslaskennassa ja tuotannossa.

Luotettavasti, nopeasti ja kustannustehokkaasti

Suomen laajin viiluvalikoima tuo nopeutta asiointiin ja palveluun. Tuotteet toimitetaan tarvittaessa nopealla aikataululla. HVL:ssa toimitusaikatauluista pidetään kiinni, sillä pienikin viive voi aiheuttaa ongelmia asiakkaan liiketoiminnalle. Asiakas saa HVL:sta selkeän tarjouksen, jolloin tarkat kustannukset ovat asiakkaan tiedossa etukäteen.

Laaja yhteistyöverkosto

Asioidessaan HVL:n kanssa asiakas saa samalla käyttöönsä myös laajan yhteistyöverkoston. Arpa-laminaatit ovat Suomessa saatavilla vain HVL:n kautta. HVL toimii Suomessa CWP:n viilujen ainoana jälleenmyyjänä. Hyvä sijainti lähellä Koskisen Oy:tä varmistaa nopeat lastulevy- ja vanerihankinnat. Samoin läheinen yhteistyö Novo Woodin kanssa merkitsee suurempaa runkolevyvalikoimaa nopealla toimitusajalla. Lisäksi HVL:lla on laaja alihankkijoiden verkosto, jonka avulla tuotteet voidaan tarvittaessa jatkojalostaa pidemmällekin.

Tyytyväiset asiakkaat, merkki korkeasta laadusta

Korkealuokkaiset materiaalit ja tuotantokoneet sekä työntekijöiden ammattitaito ja materiaalien tuntemus takaavat sen, että tuotteet ovat erittäin korkealaatuisia. HVL on asiantuntija myös vaikeasti saumattavien viilujen käsittelyssä, esimerkiksi puskusaumaus on yksi laatua parantava ominaisuus. Suurempiin kohteisiin, joihin useat valmistajat toimittavat viilupintaisia tuotteita, HVL tarjoaa palvelunaan kokonaisuuden koordinointia, jolloin kaikki kohteen viilupinnat muodostavat tasalaatuisen kokonaisuuden. Tyytyväiset asiakkaat ovat merkki korkeasta laadusta ja hyvästä palvelusta.

Viilutehdas

 

Levytehdas

fsc® auttaa vastuullisiin valintoihin

Metsästä saatavat tuotteet jalostetaan monissa eri prosesseissa, ennen kuin ne päätyvät loppukäyttäjilleen. FSC-sertifiointi jäljittää puun koko tuotantoketjun läpi ja vahvistaa, että se on pidetty erillään muista materiaaleista.

HVL:n yleisimmät puulajit ovat FSC-sertifioituja, mikä kertoo HVL:n tuotteiden jalostajille ja loppukäyttäjille, että puu on lähtöisin hyvin hoidetusta metsästä. FSC-sertifikaatti on osoitus myös HVL:n vastuullisuudesta.

FSC_logo.jpeg